ACTIVITEITEN 2011

Op woensdagavond 12 januari is de jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Na de opening van de voorzitter wordt het jaarverslag voorgelezen door de secretaris. Hierin worden de activiteiten van afgelopen jaar nog even besproken. Het financieel verslag van de penningmeester laat zien dat het Zuidenveld een aanzienlijk deel van het eigen vermogen heeft gekost. Voor een volgend groot feest gaan we met budgetten werken. Besloten is om artikel 3 'DUUR' van het statuut aan te passen (zie onder de knop Statuten). Het plenaire deel wordt afgesloten met de bestuursmutaties. De aftredende leden (Odette, Marcel en Clarie) worden bedankt voor hun inzet en de nieuwe bestuursleden (Anita en Sandra) worden welkom geheten. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Vrijdagavond 4 februari hebben we in de lesruimte van VOCE de filmavond gehouden. De opkomst was goed, 26 kinderen. De jongste groep kinderen heeft gekeken naar de belevenissen van een bijenvolk in BEEMOVIE. De oudste groep zag de spannende film OORLOGSWINTER. Het was weer erg gezellig. Het pakje drinken en het zakje chips ging er weer goed in. Arie Kuik bedankt voor het gebruiken van de ruimte.

Zaterdag 19 maart. Er is weer gestapeld aan het paasvuur. Vanuit de Noordwijk was de hulp minimaal, wel één bouwer. Door het aanhoudende droge weer is de bult nooit in de brand gestoken. In opdracht van de gemeente Coevorden moest de bult weer worden afgebroken.

Op zaterdag 26 maart zijn de bestelde zakken potgrond en tuinaarde weer rondgebracht in de buurt. Met 291 zakken potgrond en 212 zakken tuinaarde was er genoeg werk aan de winkel voor de negen hardwerkende buurtgenoten. Ook een bedankje willen we richten aan Mechanisatie Loon/Grondwerken Meppelink te Dalerveen voor het beschikbaar stellen van een kar. De potgrondactie heeft 375 euro opgeleverd, een leuk extraatje voor de buurtkas.

Dinsdagavond 12 en woensdagavond 13 april hebben leden van de buurtvereniging onder de bezielende leiding van Jeanette Bentum een paaskrans gemaakt. Met een aantal van 21 leden in totaal was er weer een goede opkomst. Dit jaar hebben wij voor een totaal ander stuk gekozen, in plaats van een stuk met groen, hebben we nu gekozen voor een andere opzet. Met een strokrans met lijmpistool, eierschalen, paastak, kuikens en veren werd er druk geknutseld aan iets moois. Deze vorm van paaskrans maken werd zeer gewaardeerd door de aanwezigen. Jeanette, bedankt voor je inzet!

Zaterdag 23 april. Met een zomerse temperatuur naar paaseieren zoeken. Ook dit jaar hadden we weer twee groepen gevormd, met elk een eigen zoekbosje. Het zoeken begon erg fanatiek en in de kortste keren waren er al heel veel eieren gevonden, maar zo als altijd waren de laatste eieren weer te moeilijk verstopt. Na een glaasje ranja en een candybar kon de eindstand worden opgemaakt. In de jongste groep (t/m 5 jaar) werden de meeste punten bij elkaar gezocht door Tygo Regtop en Chantal Schürmann. Beiden hadden 28 punten. Het gouden ei is gevonden door Pim Dijkstra. Bij de oudste groep (6 t/m 9 jaar) was Esmay Schürmann met 36 punten de beste speurder. De gouden eieren zijn gevonden door Niels Koert en Arjen van der Sluis. De winnaars hebben een leuk prijsje gekregen, maar ook de rest kon met een goody-bag tevreden weer naar huis gaan.

Op 9 en 23 mei is er, op de deel van Geziena Hilbrands, door een aantal darters fanatiek op het bord gegooid. 3 keer triple 20 (=180) hebben we niet gegooid, maar de bull werd meerdere malen geraakt. Winnaar van de eerste avond was Herman Tabbert met 1725 punten, gegooid met 4 x 30 darts (gemiddelde per dart = 14,4 punten). Op de tweede avond was Harm Kiers veruit de sterkste, van de acht wedstrijden wist hij er zeven te winnen (gemiddelde per dart = 13,8 punten).

Op vrijdagavond 20 mei was het jaarlijkse dorpvolleybaltoernooi. Ook dit jaar heeft De Noordwijk hier weer aan mee gedaan. Het team bestond uit Ellen, Jan, Kayleigh, Lamieke, Michelle, Nico-Pieter en Roelienke, Het begin van de avond was veel belovend. De wedstrijd tegen
De Middenbuurt werd gewonnen. Maar na een pauze van een uur was het moeilijk om dit vast te houden. Tegen De Mafkezen 2, De Bente en De Recreanten sloeg De Noordwijk minder punten bij elkaar dan de tegenstander. Resultaat 1x winst en 3x verlies. Volgend jaar gaan we het opnieuw proberen, want het blijft vooral een erg gezellige avond.

De jaarlijkse buurtbarbecue is gehouden op zondag 10 juli. Zoals altijd was het weer gezellig, al viel de belangstelling dit jaar een beetje tegen. De zon was aanwezig, het vlees smaakte goed evenals de drank. De kinderen hebben zich goed vermaakt op het springkussen. De firma Meppelink-Westerhof weer bedankt voor het gebruik van jullie terrein.

Tijdens de Tour de France (2-24 juli) is er in de buurt een tourspel georganiseerd. De deelnemers hebben een lijst met 15 renners ingeleverd die elke dag punten konden opleveren. De Ronde van Frankrijk is gewonnen door Cadel Evans, terwijl Esther Maassen van den Brink de poule heeft gewonnen. Voor de eindstand klik hier.

Zondag 11 september. Ook dit jaar is het grootste loopspektakel van Dalen gehouden. Vier buurtgenoten hebben onder de naam van De Noordwijk deelgenomen. Hieronder de uitslag van de teamloop.

  

Maandag 5 december. Sinterklaas heeft vanwege het slechte weer toch een aantal huisbezoeken afgelegd. De kinderen hebben genoten evenals de Sint en zijn pieten.

Woensdag 14 december. Kerststukken. Onder de bezielende leiding van Roelie Rijkens is er door de leden van de Noordwijk weer een prachtig kerststuk in elkaar gezet. Met een deelname van 10 leden 's middags en 16 leden 's avonds, kunnen wij over een geslaagde activiteit praten. Wij danken Roelie voor haar inzet en hopen volgend jaar weer een beroep op haar te kunnen doen.


  2010 2012