ACTIVITEITEN 2010

Op vrijdagavond 12 februari is de filmavond voor de jeugd gehouden. Ook ditmaal weer bij rijschool Voce van Arie Kuik op het Kleine Veld 10. De jongsten (groep 2 t/m 4) hebben gekeken naar Ice Age 3, terwijl de oudsten (groep 5 t/m 8) de film Brief voor de Koning hebben gezien. Met totaal 31 kinderen was het gezellig druk.

Op zondag 14 februari 2010 werden de schaatswedstrijden verreden door de buurten in Dalen. In totaal zeven buurten verschenen aan de start, en natuurlijk was de Noordwijk van de partij! Al enige jaren was de Kamp winnaar dus aan ons de taak hier verandering in te brengen. Het team bestond uit twee dames: Nienke van Selm en Henrike Bannink, en drie heren: Andre Regtop, Robert Wortelboer en Erik van Selm. (reserve: Jan van Selm). Allereerst namen we het op tegen de Molenwijk, deze wedstrijd werd gewonnen door de Noordwijk. De strijd werd tegen elke buurt twee keer opgenomen, op deze manier kon elke buurt onder gelijke omstandigheden schaatsen, doordat er van baan gewisseld werd. Met deze winst waren we zeker van een plek in de poule welke na de pauze werd verreden, hier werd gestreden om de eerste vier plaatsen. De Westerwijk was de buurt waar we het vervolgens tegen opnamen, goede samenwerking in het team, het soepel over geven van het stokje en snelheid zorgden ervoor dat we ook nu wonnen. Op naar de strijd om de eerste en tweede plek, nu stonden we tegenover de Kamp. De eerste strijd verloren we nipt, de tweede keer wonnen we! Spannend dus want we moesten het nog een keer tegen elkaar opnemen. Er werd hard geschaatst door beide teams, we lagen iets voor en toen één van de schaatsers van de Kamp ten val kwam, was onze winst zeker! Winnaar dus! We kregen een mooie (wissel)beker en tevens een geldprijs, dit bedrag is gedoneerd aan IJsvereniging Dalen ten behoeve van een nieuwe veegmachine. Op naar de kantine om hier een lekkere borrel te drinken en de winst te vieren. Al met al een gezellige en succesvolle middag!

Op zaterdag 27 februari heeft een kleine groep uit de Noordwijk meegeholpen met het stapelen van de paasbult. Het wordt vast weer een mooie bult, die op 1e paasdag (4 april) in lichterlaaie wordt gezet. Wij hebben onze jaarlijkse bijdrage weer geleverd.

Tijdens de Olympische Winterspelen in Vancouver
(vrijdag 12 februari t/m zondag 28 februari), is er door een aantal bewoners van De Noordwijk een Olympische poule gespeeld. Op deze manier ben je zelf ook een beetje actief tijdens zo'n groot evenement. Nederland haalde 4 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen medailles, terwijl Canada het medailleklassement won. Dit leverde punten op voor de deelnemers en aan het einde van de Olympische Spelen is Job Bours (8 jaar) met exact 100 punten winnaar geworden van de poule. Hij heeft zijn prijs (WII-spelletje) in ontvangst genomen. De 2e plaats was voor Aly en Herman Snijders met 93 punten, terwijl de 92 punten van Geziena Hilbrands goed waren voor de 3e plaats.

Zaterdag 27 maart - POTGRONDACTIE. Met Nanco Welink aan het stuur van de tractor en een handvol sterke kerels rondom en op de kar, zijn de zakken tuinaarde en potgrond weer afgeleverd in de buurt. Dit jaar zijn er 400 zakken potgrond en 265 zakken tuinaarde verkocht. Dit levert weer een mooi zakcentje op voor de buurtvereniging. Het geld zal worden besteed aan alle activiteiten rondom het naderende Zuidenveldfeest. Alle helpers weer bedankt voor de hulp.

Zaterdag 3 april
- Het jaarlijkse PAASEIEREN ZOEKEN was weer een succes. De eieren waren dit jaar weer goed verstopt door Marcel en Clarie. De eerste eieren werden weer snel gevonden, maar die laatsten blijven moeilijk. De meesten punten werden dit jaar verzameld door Marieke Sassen (jongste groep) en Merel Jeuring (oudste groep). De gouden eieren waren een prooi voor Britt Assen en Arjen van der Sluis.

Woensdag 5 mei
- Een zeskamp vol hoogte- en dieptepunten. Vol goede moed liepen wij (Andre en Mariëlle, Gerjo, Arjan, Ivo en ik) met onze coach Egbert richting het centrum van Dalen. We hadden onze playbackact geoefend en waren redelijk leuk verkleed. Tenminste dat dachten we tot we de grote zaal van Cornelis binnenkwamen. Wij hadden gekozen voor een boerenthema, maar onze concurrentie was compleet geschminkt of voorzien van pruiken. We zagen het eerste onderdeel van de zeskamp, de kleding, dan ook al aan onze neus voorbij gaan. En inderdaad. De eerste prijs voor de kleding ging naar 'De Tamme Wilden' een vriendenclub uit Dalen en omstreken. De tweede prijs ging naar De Kamp die allemaal als hippies verkleed waren. Maar toen mochten we in actie komen. Eerst levend tafelvoetbal tegen De Kamp. Dat wonnen we. Toen tegen de De Tamme Wilden, die we met een gelijk spel afsloten. Het volgende onderdeel van de zeskamp was een estafette. Die bestond uit kruipen door een tunnel, lopen op skies en ringsteken. Door wat communicatiestoornissen eindigden wij als derde (van de drie...). Daarna was het de beurt aan onze coach Egbert. Hij mocht quizvragen over de bevrijding beantwoorden. Dat ging best goed. Tussen de bedrijven door stonden steeds de playbackacts van de verschillende teams gepland. Eerst De Tamme Wilden met een onbekend nummer, toen de Kamp met 'save all your kisses for me' en toen wij met 'de boerenmeiden' van De Maisgirls. En waarachtig, dit onderdeel wonnen we! Met nog één onderdeel te gaan stonden we op een laatste plaats, maar als we de stormbaan zouden winnen was zelfs een eerste plaats nog mogelijk. Helaas eindigden we hier ook als laatste waardoor we de beker van vijf jaar terug niet meer mee konden nemen. Over vijf jaar zijn wij in ieder geval weer van de partij. Hopelijk doen er dan meer teams mee, want voor een beetje concurrentie zijn we natuurlijk niet bang. Kristel

Vrijdag 28 mei
- DORPSVOLLEYBALTOERNOOI DALEN. De twee teams van de Noordwijk hebben allebei maar één wedstrijd gewonnen. De Coop Tigers en de Coop Lions waren niet tegen ons opgewassen. Na de andere wedstrijden van onze teams waren de gladiolen en de felicitaties voor de tegenstanders. Spelers namens de Noordwijk: Nico Pieter Anbergen, Odette Anbergen, Janine Jansen, Roelienke Klaassen, Kristel Kort, Egbert Maassen van den Brink, André Regtop,  Roely Rijkens, Ellen Schürmann, Jan van Selm, Ramona Sens en Rinze Stellingwerf.

11 juni t/m 11 juli
- VOETBALPOULE WK. Nederland heeft het tot de finale geschopt, maar deze helaas verloren van Spanje. Door een heleboel onverwachte uitslagen, bleef het spannend tot het einde. Winnaar van de poule is André Regtop geworden, voor Lamieke Naber & Jan Jeuring en Aly Snijders. De jeugdprijs is gewonnen door Lourens & Marjolein Korenhof, terwijl de poedelprijs naar Marcel & Wilma Assen gaat. Voor de eindstand, klik HIER.

16 t/m 20 juni
- ZUIDENVELD. Het was weer een groots en gezellig feest.
Graag willen we iedereen die zich heeft ingezet voor het Zuidenveld 2010 ontzettend bedanken. Het was een gezellige en drukke tijd, waarop we met z’n allen naar volle tevredenheid kunnen terugkijken. Met een eerste prijs voor de boog, een zesde prijs voor de straatversiering en een zevende prijs voor de wagen. Het bestuur: Wilma, Egbert, Gerda, Marcel, Henk, Clarie, Odette.

Op zondag 5 september hielden we onze jaarlijkse buurtbarbecue. Het springkussen (met clowns) was opgeblazen en tegen half vijf werden de barbecues aangestoken. Met ongeveer 70 man was het in het zonnetje goed vol te houden. Het vlees, de salades en het drinken smaakten weer goed. Wij willen Jan en Willie wederom bedanken voor het beschikbaar stellen van de ruimte
.

Vrijdag 3 december heeft Sinterklaas de Noordwijk bezocht. Op de Keuterbrink was een stoel voor hem klaargezet onder een partytent. De kinderen konden de Sint vragen stellen en samen op de foto gaan. De pieten speelden tikkertje en verstoppertje met de kids. De papa's en mama's stonden gezellig rondom de vuurkorven met een dampend bekertje chocolademelk. Na een uurtje was de meet & greet teneinde en gingen de kinderen met een klein cadeau en een chocoladeletter naar huis. Het was anders dan de laatste jaren, maar het was ook in deze opzet zeer geslaagd. Dag Sinterklaasje tot maandag 5 december 2011!

Op woensdag 15 december werd er door een middag- en avondgroep een prachtige kerstkrans gemaakt, onder leiding van Roelie Rijkens. De enthousiaste buurtgenotes waren zeer creatief en iedereen was positief over deze gezellige activiteit.


2009   2011