ACTIVITEITEN 2009

SCHAATSBUURTWEDSTRIJDEN. Op zondag 11 januari 2009 is door de ijsvereniging Dalen een schaatsbuurtwedstrijd georganiseerd. De Noordwijk heeft deelnemen met een team bestaande uit: Marjolein Korenhof, Andre Regtop, Erik van Selm, Jan van Selm, Nienke van Selm, Moniek Snijders en Bas Vrielink. Zij hebben een verdienstelijke 4e plaats behaald.

POTGRONDACTIE. Op zaterdag 14 maart hebben we (bijna) huis aan huis zakken met potgrond en tuinaarde rondgebracht. Van beide soorten hadden we 7 pallets vol, oftewel 357 zakken. Het team was dit jaar acht man sterk, allemaal bedankt voor de hulp.

PAASBULTSTAPELEN. Op zaterdag 4 april hebben 3 man uit onze buurt geholpen bij het paasbultstapelen. De bult heeft op deze zaterdag bijna zijn definitieve vorm gekregen. Op 1e paasdag hebben de Witte Wieven de bult doen ontbrandden.

PAASBAKJES MAKEN. Maandag 6 april en dinsdag 7 april zijn de dames uit de buurt samen met Roelienke druk bezig geweest om voor de Pasen een mooi en vrolijk paasbakje te maken. Beide avonden waren goed bezet met de dames die weer voor een gezellige avond hebben gezorgd. We zijn begonnen met koffie en koek en gezellig bij kletsen. Roelienke is na de koffie begonnen met uitleggen wat we gingen maken en om na de uitleg samen op te werken. Na heel wat groen en takjes in de oase gestoken te hebben, was er tijd voor wat fris en een chocolaatje. Na de  afkoeling gingen we door met de bloemen en de afwerking van het bloemstuk met stenen, veren, takjes, kwarteleitjes, enz. Iedereen is vol tevredenheid over zijn eigen bloemstuk naar huis terug gegaan. Om er met Pasen van te kunnen genieten. Een ieder weer hartelijk dank voor de gezellige avonden en de firma Meppelink Westerhof weer bedankt voor de beschikbare ruimte. De bloemschikcommissie.

PAASEIEREN ZOEKEN. Het was een zonovergoten paaszaterdag. 35 kinderen hebben gezocht naar eieren. Ze waren weer erg goed verstopt. Bijna iedereen heeft wel één of meer eieren gevonden. In de jongste groep was de winnaar Pim Dijkstra en werd het gouden ei gevonden door Tygo Regtop. Bij de oudste groep heeft Twan Anbergen de meeste punten bij elkaar gezocht. De gouden eieren zijn gevonden door Lourens Korenhof en Esther Maassen van den Brink.

DARTEN. De deel van mevrouw Hilbrands was het schitterende decor van twee dartavonden. Op de eerste avond heeft Graham Bouwhuis met groots vertoon van macht de competitie gewonnen. In de finale moest Roelof Anninga het onderspit delven. De tweede avond liet zien dat we allemaal wat makkelijker met de pijlen overweg konden. De finalisten waren deze keer: Marcel Assen en Graham Bouwhuis. Er leek sprake van enige partijdigheid bij het publiek. Marcel won de eindstrijd met 578 tegen 534 punten en ging met de prijs naar huis. Iedereen gooide 10 series van 3 darts.

VOLLEYBALLEN.
Ook dit jaar heeft De Noordwijk weer meegedaan met het dorpsvolleybaltoernooi op 15 mei 2009. Het was een en al gezelligheid in de sporthal en kantine. Er moest natuurlijk ook gevolleybald worden. Met veel enthousiasme en inzet hebben wij 2 van de 4 wedstrijden weten te winnen. Het was voor ons een geslaagd toernooi. Ik zeg; tot volgend jaar!
Team: André, Ellen, Jan, Janine, Marcel, Ramona, René en Roelienke.

KLOOTSCHIETEN & BUURTBARBECUE (23 augustus). Met een opkomst van 90 buurtgenoten, een temperatuur van 27 graden, gasbarbecues die direct aangingen en bleven, het springkussen (altijd een hit!) en de opnieuw zeer gewaardeerde gastvrijheid van Jan en Willie Westerhof was de jaarlijkse BBQ van onze buurtvereniging absoluut een succes. Mooi om te zien hoe jong en oud en nog ouder zich mengen tot een gezellig etend, drinkend en spelend geheel. Alleen de groep van puber tot ouder schittert jaar in jaar uit geheel door afwezigheid, maar ja, een puber kijkt ook - terecht - liever wat breder dan zijn eigen buurtje.
Eerder op de middag meldde een selecte groep zich voor het voorafje op zijn Drents (of komt het vooral uit Twente?): een rondje klootschieten. Prachtige sport, verrassend moeilijk om de kloot rechtdoor te schieten - of juist met een bochtje, maar sommigen (volwassenen en kinderen) blijken daar juist weer erg goed in. Hier en daar een kloot de sloot in, maar we wisten hem toch elke keer weer boven water te harken, de brandnetels trotserend! Winnaars werden uiteindelijk Roelof, Lamieke, Merel, Bastiaan en Maaike, die in totaal maar 66 schoten nodig hadden om het rondje Valsteeg - Iemakkersteeg - Westert - Valsteeg rond te komen. Ter vergelijking: nummers 2 hadden 74 schoten nodig en ex aquo 3 en 4 85. Hulde dus voor de winnaars - en de andere spelers - want eigenlijk was meedoen veel belangrijker dan winnen! jvs

ALBERT EISING LOOP (13 september).
Bij de vierde editie van de Albert Eisingloop waren er heel wat Noordwijkers actief. Het bleek echter nog niet eenvoudig een dames en een herenteam voor de teamloop bij elkaar te krijgen. Het damesteam zag zelfs nooit het daglicht en het herenteam kwam door een late blessure slechts met een minimum aantal deelnemers aan de start. Wim Koopman, André Regtop en ik moesten de klus gaan klaren. In een prachtige ambiance werden we door de vele aanmoedigingen naar de finish geschreeuwd en kwamen ook nog met z’n drieën tegelijk over de meet. Als er volgend jaar meer buurtgenoten meedoen, gaan we vast nog harder. Dirkjan Bours.

VOSSENJACHT -
Vossen gesignaleerd in De Noordwijk
Op woensdagochtend 30 september liepen er vreemde types door de buurt. Wat was er toch aan de hand? Het waren natuurlijk de vossen van de vossenjacht. Ruim 30 kinderen startten om iets over tienen hun zoektocht naar de in totaal 8 vossen die tussen de Wilgenstraat, Biezenstraat en Noordwijk paraat stonden. Niet alle vossen waren even duidelijk te vinden en menig buurtgenoot werd door de kinderen ook gevraagd of zij misschien een vos waren. Na zo'n anderhalf uur met tussendoor wat drinken bleek iedere groep alle vossen te hebben gevonden. Met de letters die ze van de vossen hadden gekregen moest een woord gemaakt worden. Uiteindelijk bleek elke groep het woord 'herfstvakantie' te hebben geraden. De kinderen waren erg enthousiast over de vossenjacht en ook de vossen hadden zich prima vermaakt. Iedereen die geholpen heeft, begeleiders en vossen, hartelijk bedankt voor jullie inzet.

VERKEERSLES (29 oktober). Een groep buurtgenoten was een beetje de weg kwijt! Tijdens de bijspijker-theorieles vertelde Arie Kuik over de meest recente verkeersregels. Tijdens een oefenexamen werd gekeken of de jarenlange ervaring in het verkeer voldoende was om te slagen. De resultaten waren erg wisselend, maar het was goed om er op deze manier mee geconfronteerd te worden. We kunnen allemaal weer een stuk veiliger de weg op.

LEDENVERGADERING.
Op 19 november hebben we de jaarlijkse ledenvergadering gehouden in de kantine bij Meppelink-Westerhof. Na afloop van de jaarvergadering is er van gedachten gewisseld over het Zuidenveld dat van 16 - 20 juni 2010 in Dalen wordt gehouden. Er zijn enkele goede ideeën besproken voor de straatversiering, de versierde wagen en de boog. Er is gekozen voor het thema 'Boer zoekt vrouw'.

SINTERKLAAS. Op pakjesavond 5 december is Sinterklaas ook in De Noordwijk bij een aantal mensen op bezoek geweest. Het was weer erg gezellig om de sint op bezoek te hebben. De pieten strooiden weer met gulle hand. Er zijn veel liedjes voor de goedheiligman gezongen en hij heeft zelf ook nog een liedje ten gehore gebracht. Kortom, het was weer erg geslaagd. Sinterklaas en Zwarte Pieten, BEDANKT!!

KERSTTAK. Maandag 14 en dinsdag 15 december. Dinsdagavond konden Roelienke en Clarie 18 dames verwelkomen om een kerststuk te maken. Na koffie met een lekkere versnapering gingen we aan de slag. We kregen een boomstronk waar we eerst verlichting in maakten. Daarna werd het versierd met groen, tilantia, enkele kerstballetjes en als finishing touch een zilverkleurige kronkeldraad. Er werd weer enthousiast gewerkt en tegen half 10 werden de lampjes aangedaan. Een prachtig gezicht! Na een glas drinken ging iedereen tevreden naar huis. Het was weer een gezellige avond. Roelienke en Clarie, bedankt. Tot de volgende keer in april. Dan kunnen we een voorjaarsbakje maken. Giny Oosterwijk.


     2008   2010