ACTIVITEITEN 2008

23 februari 2008  PAASBULT STAPELEN. De Noordwijk heeft geholpen met het stapelen van de paasbult. De bult is op deze ochtend weer een mooi stuk groter geworden. Op 1e paasdag zou de bult worden aangestoken, maar helaas, alles was te nat, dus geen paasvuur. Nu is de bult op maandag 5 mei aangestoken.

15 maart 2008  POTGRONDACTIE. We zijn de buurt weer rond gegaan, om de bestelde potgrond en tuinaarde af te leveren. We hadden 7 pallets potgrond en 5 pallets tuinaarde. Dit heeft een leuk bedrag opgeleverd voor de kas.

22 maart 2008  PAASEIEREN ZOEKEN. Op een koude en natte paaszaterdag, hebben 35 kinderen paaseieren gezocht. Er is goed gezocht en alle 100 verstopte eieren zijn gevonden. Een zakje chips en een pakje drinken smaakten daarna heerlijk. Met een cadeautje onder de arm zochten we daarna de warmte van thuis weer op, want de sneeuw kwam voorzichtig weer naar beneden. Paaszaterdag valt in 2009 op 11 april.

7, 14 en 21 april 2008  DARTEN. Op de deel bij mevrouw Hilbrands zijn de drie dartavonden gezellig verlopen. Naast enkele hoge scores, werd het bord ook regelmatig gemist. Winnaar op 7 april was René Assen, op 14 april was Ben Lötgerink de beste en op de slotavond trok René Assen weer aan het langste eind. Over drie avonden was René Assen dan ook de terechte winnaar. Met een tas vol prijzen vertrok hij na afloop tevreden naar huis. De reacties waren goed, dus er volgen nieuwe avonden.

15 en 17 april 2008 VOORJAARSBAKJES. Onder leiding van Roelienke Klaassen zijn weer prachtige voorjaarsbakjes gemaakt. Er werd weer hard gewerkt in de kantine van Meppelink-Westerhof. De resultaten mogen er weer zijn.

23 mei 2008 DORPSVOLLEYBALTOERNOOI. De Noordwijk had met het Dorpsvolleybaltoernooi een zeer enthousiast team afgevaardigd. Helaas kon het enthousiasme niet omgezet worden in goede resultaten. Echter met 2 gewonnen en 3 verloren wedstrijden, blikken wij toch met een goed gevoel terug op dit zeer geslaagd evenement. Volgend jaar gaan wij met frisse moed weer deelnemen aan het toernooi.

7 juni t/m 29 juni 2008
VOETBALPOULE. Tijdens het Europees Kampioenschap voetbal, in Oostenrijk en Zwitserland, heeft de buurtvereniging een voetbalpoule georganiseerd. Spanje won Euro 2008 en mag zich vier jaar de beste van Europa noemen. De punten in de poule zijn geteld en de winnaars zijn bekend. 1e prijs: Lucie Mol - vleespakket. 2e prijs: Harm Kiers - bierpakket. 3e prijs: Willem Neehoff - waardecheque. Laatste plaats: Egbert Maassen van den Brink - poedelprijs. Op naar het WK van 2010 in Zuid Afrika.

13 juni 2008 NEDERLAND - FRANKRIJK. Een groep buurtgenoten heeft in de schuur van Nanco en Bertine Welink genoten van de wedstrijd van Oranje. Op een groot scherm konden we, onder het genot van een hapje en drankje, de mannen van Marco van Basten met 4-1 van Frankrijk zien winnen.

30 juni en 1 juli 2008
PRIJSUITREIKING VOETBALPOULE. Alle (boven genoemde) prijswinnaars hebben hun prijzen in ontvangst genomen.

10 augustus 2008
BUURT-BBQ. Op het terrein van Meppelink-Westerhof hebben we, met prachtige weer, heerlijk gegeten en gedronken rondom de barbecue. We waren met een gezellige, grote groep (49 volwassenen en 34 kinderen). Het was goed te zien dat een aantal nieuwe bewoners van de buurt aanwezig waren. Altijd mooi om op zo'n manier met elkaar in contact te komen. Het vlees van slagerij Janssen smaakte weer heerlijk, maar ook de vis en de vegaburgers deden het goed. Voor de kinderen was genoeg te doen op en om het springkussen, dat door Rene Assen beschikbaar was gesteld. Een geslaagde middag, die we volgend jaar weer op het programma zetten.

4 oktober 2008 FEESTAVOND. Op zaterdagavond 4 oktober is er een gezellige feestavond in Cornelis. Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom. De avond wordt muzikaal ingevuld door dj Henk (Waninge). Er zal een heerlijk hapjesbuffet klaarstaan. En als extraatje is er een heel bijzondere bingo. En als u denkt dat een bingo saai, nou ..... dan heeft u deze bingo nog niet meegemaakt!
Alles zag er fantastisch uit, maar helaas, de feestavond is vanwege te weinig belangstelling niet doorgegaan.

10 oktober 2008 FILMAVOND JEUGD. Wegens groot succes vorig jaar is er op vrijdag 10 oktober jl weer een filmavond voor de jeugd georganiseerd. Het instructielokaal van VOCE was goed gevuld. Voor twee leeftijdsgroepen is er een leuke film gedraaid. De groep van 5 t/m 8 jaar heeft gekeken naar de film van Alvin and the Chipmunks. De groep van 9 t/m 12 jaar zag de film Snuf de hond in oorlogstijd.  

20 november 2008 JAARVERGADERING. In Restaurant 't Oelnbret hebben de jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Naast de vaste punten, notulen vorige vergadering, jaarverslag en financieel verslag, stonden er nog twee punten op de agenda.
Donateurschap. Er zijn een aantal gezinnen, met name in de Wilgenstraat (even nummers) die graag bij onze buurtvereniging willen komen. Omdat zij formeel lid van De Kamp kunnen zijn, is dit niet mogelijk bij De Noordwijk. Er is gekozen voor de optie van donateurschap, waarbij zij dezelfde bijdrage per jaar betalen als de "gewone" leden.
Contributieverhoging. Om een buffer te maken voor het komende Zuidenveld, is besloten om de contributie voor 2010 te verhogen met € 1,00 per volwassen lid. De bedragen staat vermeld onder de knop Contributie.

5 december 2008 SINTERKLAAS. Op pakjesavond heeft de Sint ook in de Noordwijk bij een aantal gezinnen op het raampje geklopt. Het was weer een hele gebeurtenis. Pepernoten gingen door de huiskamers, cadeaus werden rondgedeeld, liedjes werden gezongen en overal flitsten de fototoestellen. De Sint en Pieten waren heel tevreden over de avond en ook de grote en kleine kinderen vonden het prachtig.

15 en 17 december 2008 KERSTBAKJES. Vanwege groot succes zijn er aan het einde van het jaar weer kerstbakjes gemaakt. Op maandag 15 en woensdag 17 december werd er onder leiding van Roelienke Klaassen weer iets moois gemaakt. De bakjes zijn opgemaakt in traditionele kleuren en de resultaten mochten er weer zijn.

 2009